Vejret, klimaet og vandtemperatur ved Torrevieja

Området omkring Torrevieja ved Costa Blanca, er af WHO (World Health Organisation) betegnet som et af de sundeste steder i verden at bo.

Klimaet er behageligt, temperaturerne bliver ikke alt for høje om sommeren og samtidig er dette den luneste del af Spanien om vinteren. 
Med gennemsnitlig 320 solskinsdage om året, er området en af perlerne i Europa. Gennemsnitligt 238 solskinstimer pr. måned over hele året, til sammenligning er gennemsnittet i Danmark 128 timer pr. måned. 
Selv sommermånederne i Danmark er under gennemsnittet for hele året i Alicante.
Solskinstimer i Danmark: Maj: 217 timer, Juni: 218 timer, Juli: 202 timer, August: 193 timer.

Den store mængde jod i luften pga. de store saltsøer kombineret med klimaet, gør at ophold i området er specielt behageligt for folk med luftvejsproblemer, ligesom folk med visse skinsygdomme kan have stor glæde af at bade i saltsøerne.

DMI har en vejrudsigt for Alicante som kan ses nedenfor, bemærk dog at vejret generelt er bedre i området end i Alicante som kun er 50 km. væk. Fortvivl ikke hvis i lander en vinterdag med slud i Alicante, temperaturen vil typisk være 8-10 grader højere når i når frem.

 

Vejret de næste 2 dage i Torrevieja


Badeferie i Spanien hele året?

Ja det er oplagt, Costa Blanca har perfekte badestrande. Vandtemperaturen er endvidere super god en stor del af året.

Fra juni til og med november er vandtemperaturen over 20 grader og dermed svarer vandtemperaturen 6 måneder om året, til en god sommerdag i Danmark.

Hvorfor rejse til Spanien midt i sommervarmen når man kan nyde det lækre klima mange måneder om året udenfor højsæsonen?  
Nyd Spanien i den "billige" periode hvor der er plads på stranden, billige flybilletter og billige lejligheder til leje.

Vandtemperaturer Costa Blanca, Alicante Spanien

JanFebMarAprMajJunJulAugSepOktNovDec
15°C15°C15°C16°C18°C22°C24°C26°C26°C23°C20°C16°C